Ada kencing manis selepas minum air gula

Assalamualaikum hi, Nak tanya. Ada tk dlam ni mommy2 yang minum air gula terus dapat kencing manis? Ada tak cara nak atasi nya. Act, history kuaga takde pon yang kencing manis. Disebab kan berat badan naik terlampau, sebab tu kene minum air gula. Pagi ni nurse call, kata ada kencing manis. ????????

1 Balas

Sbnrnya bkn sbb sis mnum air gula tu yg buat sis kena kencing manis😊 masa kita pregnant ni potensi tggi utk kena kencing manis...sbb tu kena jaga pemakanan...mnum air gula tu hanya utk mengesan kalau kita ada kencing manis✌

4y ago

Oooo...tq ya