HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

Alhamdulillah hb sy okay dari awal pregnant sampai skrg 30 weeks. Sy agak culas makan ubat sebenarnya. Kdg mkn kdg tak. Reason sy buat mcm ni sebab sy kerap loya & muntah bila makan ubat. Kdg pagi2 kt tmpt kerja, sy kena rest 1-2 jam baru blh buat kerja. Apa yg sy buat, sy cover dgn mkn mknn yg sihat. Bykkan makan sayur, ulam, buah2an. Sy mmg xmkn fast food, elak kafein. Ikut atas badan masing2. So far hb still cantik

2y ago

Betul sbb bdn dah kurang iron disebabkan byk faktor. Teruskan usaha utk cantikkan hb 😍💪🏻