tambah hb

Saya makan zinconfer muntah2, makan iberet pun muntah2, ada tips tak nak naikkan hb tanpa makan ubat? atau ada ubat yang tk muntah and pening?

2 Balas

sy dulu pon tak mkn ubt, asid folid, tmbah darah, vitamin semua tak mkn. sbb muntah , pening kepala. sy bnyk mkn syur hijau, buah tembikai, mkn oren, ayam/dging, air snquick tanpa gula,mmg menjadi.. hb 9 naik smpai 11 lebih tanpa ap2 vitamin. kena elak jugak mnum kafein.

semua ubat tmbh darah mmg rasa pening n mual. Try minum air oren wktu mkn ubat.