HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

Sy makan jambu batu kerang dgn ikan bilis Alhamdulillah dia naik turun jugak tpi bila turun xbawah 11 😂😂 Tapi nurse suruh try makan maltofer dia kata rasa coklat.

takboleh. kne makan ubat jugaa. cuba tnye doc blh tk sy nak makan maltofer. klau doc bg blh beli kt farmasi. ade perisa coklat.

Jangan stop, makan sblm tidur. Sy pun mual, jd sy makan sblm tido. Awk tahan mual 9 bulan je. Kalau pape jadi, anak awak sakit ke seumur hidup menanggung.

Boleh try sangobion, tapi tanya doc atau nurse dulu. Mencanak naik. Zincofer pun tak ngam dengan saya.

Makan betul2 sebelum tidur. Jgn mkn berat sebelum mkn ubat. Chaiyok mummy

boleh je mkn @ ambil pil multivitamin..bnyk kn mkn kurma..

sya mkn ubat zincoffer,iberet doctor bg hb Naik 11.8

tukar ubat