HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

Sy mkn zincofer awal2 ja ok,naik 4bulan hb drop..jmpa doc 2minggu sekali sbb hb,still drop smpai 9.6..baru2 ni naik 10. Sy rasa bsyukur dah..sy minta doc tukar ubat sy..doc bg sy f.fumarate..harap2 minggu dpn dah naik 11..kdg2 ubat x sesuai,f.fumarate ni bau dia busuk,kuat sgt bau, tp alhamdulillah rasanya mcm sesuai..