HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

stop makan ubat gantikan dgn pemakanan yg bopeh tambah darah takkan membantu. sebab saya dh cuba. lg2 kalau hb awk rendah 9 kebawah lg risk. hb low ni boleh effect komplikasi masa bersalin. makan ubat dgn air yg masam sebelum tido.