kuning BABY

Mommy HELP ME ? Baby saya kuning makin naik hari hari kena pergi KLINIK , takut je kena tahan wad balik , ada cara tak untuk turunkan kuning Baby ?

25 Balas

Kerapkan penyusuan sis. Sbb kuning turun bila baby berak n kencing. Baru2 ne baby sy kna thn wad 3hri utk phototherapi kuning dri 133 naik smpai 200+. Slma phototherapi tu kna kuatkn hati je tgok ank dlm tiub then kena cucuk jarum ambi drh😭😭 Slagi kuning tk turun tk blh blk. Sy ank first, susu bdn kurang. Nasib baik msa hri ke3 tu kuning baby turun sikit so dpt la blk. Tiap hri kena review klinik, doc suggest utk bgi baby mnum FM sbb susu bdn kurang, baby tk kerap berak. Syukur lepas bgi mnum susu FM baby kerap berak n kencing, skg kuning dah turun habis. Skg sy bagi susu bdn & bgi susu FM juga sbb tkt bby tk kenyang...