Cara turunkan kuning baby

Salam , nak tnye pada mom dalam ni .. macam mana nak turunkan kuning baby .. kesiannya dia duduk bawah lampu tu x boleh balik .. kalau dia da boleh balik nak elakkan dia kena kuning lagi nk wat apa ya

4 Balas

Cara nak kurangkan and hilangkan jaundice baby, kena banyak menyusukan baby and baby mesti banyak membuang bilirubin melalui najis & kencing. Lagi banyak membuang, lagi cepat kuningnya hilang. Biasanya baby jaundice akan sentiasa tidur sbb badan rasa penat and lemah dlm proses mengeluarkan bilirubin so setiap 2 to 3 jam, pastikan ibu menyusukan baby. Kerap kan penyusuannya walaupun pukul 3am kena menyusu.

jgn bg dia tdo siang sgt..kne kjutkan..mnyusu dgn kerap.jgn bedung sbb lg la dia tdo nnt..ank sy 2 kali kne ward duk bwh lampu

kerapkan susu