kuning BABY

Mommy HELP ME ? Baby saya kuning makin naik hari hari kena pergi KLINIK , takut je kena tahan wad balik , ada cara tak untuk turunkan kuning Baby ?

25 Balas

Pelbagai petua ada, mandi dgn daun kucai, sapu badan baby dgn air kelapa kuning(kelapa tu warna kuning), sapu badan baby dgn aloe vera, semua sya cuba ada hari naik ada hari turun. Sampai lah ank sy prologned jaundice. Bila dh lebih 14 hari kuning, kena refer pakar. Pakar akn amik sample air kncing dan darah utk check hati. Bila check smua normal, doctor pesan jgn risau klu kuning lmbt turun. It is normal klu kptusan hati adalah normal. Ank sy 2 bulan lebih baru hilang.