jiran psycho

Hi mommies.. sye kesian kt ank2 sye.. sye nih xpandai drive kereta n xde lesen pun.. sye takot sbenanye nk pgg stereng tuh.. xthu lah knape.. ank2 sye g skolah tumpang jiran.. lately ank2 jiran tuh klau npk ank2 sye msti dorg jeling, pastu kutuk2 kt kwan dorg.. cm mmbuli lak dah.. klau jln sbelah ank sye dia lggar bahu ank sye.. sbenanye dah 2 mggu nih ank ngadu, yg dak tuh xbg lg Naik keta mak dia.. dia soh ank sye Naik bas.. tp satu bas pun xnk amek pgi utk ke skolah.. suami krje shift, jd bila krje pgi mmg xde org anta n trpaksa Naik ngn jiran tuh.. bila sye tnye mak dak tuh dia kta ok, alah biasalah dak2 gaduh.. msalahnya dah ggu emosi ank sye n sye mmg xsuka cmtuh.. dak tuh pnah ckp dia marah ank sye sbb bpk dia tegur suami sye tp suami sye xnpk.. suami sye nih rabun.. jd sye trpk, dak2 xkan pndai ckp cmtuh klau mak bpk xajar.. skrg sye sdg blaja drive, n suami xpaksa sbb sye tgh pregnant 20w, dia risau bila sye kta nk blaja bwk kereta.. Kami usaha cari bas utk ank kami, tp penat tnye smue kta xamek.. Hina ke sye seorg suriumah, yg xde income, yg xthu drive sndri.?? Jiran sye tuh dia bkerja, Jual coway.. agent insuran, n bwk keta vios.. dia kta mesin coway kt umah dia dua bjik, dia byar, keta vios tuh pun dia bayar.. sye rsa cm dia dpan2 je senyum tp blkg mengata.. pnah dia xamek ank sye yg tarika, pdahal satu kelas n sme blek time ngn ank dia.. sye dah ckp suami krje pgi, mtk tlong kt akak ye.. bila call dia bole ckp Ada hal.. xsempat.. pelik bkn sye soh dia dkung ank sye anta blek.. pnah dia benti kt tmpt guard soh ank sye msuk jln kaki sndri.. sye duk flat.. klau suami amek ank2 dia, Kami xpnah pun wt cmtuh.. Kami anta snpai bwah umah.. ank2 dia ckp suami sye xlayan dorg baik2 klau dorg Naik kereta Kami.. suami pelik, xkn nk kne bentang karpet merah utk ank dia.. ank2 dia pun sye tgk mmg xde manners, bckp ngn org dewasa pun haihh, lpas dia biadap ngn ank sye terus sye xbg bkwn ngn dorg lg.. sbgai ibu, sye kesian n rsa bsalah sbb xpndai drive n anta sndri ank ke skolah.. at the same time sye sedih sbb org wt ank2 sye cmtuh.. Hina sgt Suri umah yg xpndai drive sndri nih gamaknya..

49 Balas

sy rasa sis patut didik anak dulu..ucapkan terima kasih setiap kali dia bagi tumpang. sebab tu anak kita,tanggungjawab uruskan perkara harian dia. dah la kita mintak tolong jiran hantarkan anak kita ke sekolah.pastu kita gelar pulak dia psycho..kita ni seolah olah paksa dia galas tanggungjawab kita.tak patut macam tu . sekali sekala mungkin okay. patut sis laki bini dah pikir jauh dah akan masalah ni . salah sorang kena beralah. nak taknak kena ambik lesen . sampai bila nak harapkan jiran. jiran ada komitmen pada family dia sendiri.kita tak boleh push orang buat apa kita nak sebab kalau orang buat benda yang sama kat kita pun tentu kita marah bukan.. sis pun tengah pregnant sekarang, lebih baik bermaafan dengan jiran sebab dah banyak susahkan dia. kalau selama ni banyak kali anak tumpang dia tak bagi pape,balas la sedikit dengan buah tangan .. bersihkan hati ya ..tak hina pun tak kerja ,takde income sendiri ..lagi hina kalau kita selalu fikir buruk pasal orang yang dah buat baik kat kita

4y ago

Alhamdulillah sye dah bole drive sndri skrg.. mmg tiap2 kali naik ank ckp tq kt dia.. sye g kdai belikan kek, jajan utk ank dia.. sye msak lebih n bg dia lauk sbb thu dia xsempat msak.. almaklumlah wanita bkerjaya kan.. alhamdulillah dah bole drive sndri skrg.. lega rsa..