Size perut jadi bualan

Hi mommies, kandungan sy dh masuk 28w tp perut saya agak kecik dgn pandangan mata kasar berbanding usia kandungan. Selalu org kata eh kecik nye.. sy stress sbb mmg ramai makcik bwg yg suka scan perut sy. Tp history anak sy yg lahir tak lah kecik sgt 2.95kg.. bila ukur akn ada different dlm 2cm less dr usia kandungan. Mommies response mcm mna ya😒

23 Balas

Kalau sy jd sis..sy abaikn jer mak/pak cik bawang.tak apa kandungan/perut kecik asalkn baby sihat.perut kecik lagi senang nak bawa mana² sbb kalau perut besar kaki cepat lenguh dan sakit on off.sy dah rasa sbb tu sy tau.perut sy besar ms mengandung n kaki selaly sakit² sampaikn hari² husband tolong urutkn. Lagi satu sis,kalau perut kecikms mengandung nanti lps brsalin perut senang kempis.sy perut besar mak oii ssh nak kempis walau umur anak dh sebulan lebih n sy dh habis bpantang