Baby Bump Kecil

Hai mummies smue.. Since msok grup ni, rmai mumy2 yg ngadu org complain n compare perut kecik besa bgai.. Ade yg jd rsau bby kecik dlm perut kalo bby bump kecik.. All mumy, xyah dgar laa Makcik2 bwg tu dok sbuk psl perut uols.. Yg pnting bby shat dlm perut, kcik besar perut bukan menentukn size bby, ade org bdn kecik perut pun kecik, tp bila check up size bby normal n besa skit, bsyukur laa perut kecik, xde strectmark, bby normal senang bsalin nty, Makcik2 bwg yg ckp perut kita kecik tu sbb perut dorang penuh strectmark.. ??? Positif n slalu doa baik2 k.. ??

14 Balas

jeles tengok mommies yg xnpk perut.. dlu ms 1st prgnt perut sy besa, g mall pn ade yg wat muke tkjut tgk perut sy🙄 xleh nk sorok. arap 2nd ni perut xbesa mcm 1st dlu..🤣 kne control makan..1st dlu xde alah, sume bende leh masuk n berselere...tu yg leh mbesar mcm peti ais🤣😂 bby pn besa 3.7kg. yg 2nd ni (8thun tgu)..tengok mknan je rs mual..mkn pn sehari sekali..arap2 saya & baby sihat 🤲🏼 n perut xmembesar bagai johan🤣

saya kalau xnampak baby bump lagi seronok 😆 masa first pregnancy org memang xecpect lansung kita ni mengandung. tapi tu la, husband sengal, dia kata bukan nampak mrngandung, nampak makin gemuk 😂😂😂 ciskekkk betul. second pregnancy ni xtahu lah gaya cemana. loya pon berubah masa. si abah ni time maghrib je loya. yg adik ni time tgah hari ke petang. hamboi

Baby bump tu salah satu aurat kita jugak nak kena jaga makcik2 sekalian , bukan nye boleh sangat nak tunjuk kat orang sana sini 🤗 ... Saya dah 7 bulan baby bump kecik je ... Baju2 pun x perlu nak tukar baru ... nak berjalan , nak solat pun xde la mengah sangat ... Alhamdulillah bila scan baby punya berat sesuai dgn umur dia 😍

4y ago

Mse pregnant ank yg 1st dlu baby bump kecik jgk. Smp ade yg tk prsan pn sy pregnant. Baju pn tkde beli baru just pakai yg hari2 pakai je 😊

Sy klu blh xmo nmpk sgt perut 😅, tp mmg jenis perut ke depan, mak sy kata rahim d depan...sy bru 3bln pregnant dh mcm org 5bln, tp doc kata baby grown up ikut timing je, skrg dh nk msk 8bln,mcm dh sarat sgt je 😂...nk brsalin lambat lg bln1 nnt...untung yg perut kecik, badan x penat bawa perut besar, janji baby mmbesar dgn baik...😊

Betul tu. Dala stretchmark tu sush nk hilangkan😅.sye dlu prut xnmpk, tpi bby elok je siht dkt dlm prut.. Hri² menendang mcm main bola

4y ago

Tula.

saya 5bulan baru nmpak bby bump..tu pon jenuh nak cover..walaupon kecik..sian mak saya baju dia semua jadi baju saya

Betul...klu nak npk bby bump..pakai seluar pregnant jenis legging yg free size tu..sure npk menonjol..

jgn dgr ckp org lg2 makcik bawang ni..depa apa taw..depa dah tua..cakap ke pandai

btul..sy msa mngandung perut kecik jew..lpas brsalin xde lngsung streckmark..

Dorg trlalu risau dgn baby bump drpd risaukan ksihatan baby dlm prut 😌😌