Size perut jadi bualan

Hi mommies, kandungan sy dh masuk 28w tp perut saya agak kecik dgn pandangan mata kasar berbanding usia kandungan. Selalu org kata eh kecik nye.. sy stress sbb mmg ramai makcik bwg yg suka scan perut sy. Tp history anak sy yg lahir tak lah kecik sgt 2.95kg.. bila ukur akn ada different dlm 2cm less dr usia kandungan. Mommies response mcm mna ya😒

23 Balas

Abaikan je makcik bawang tu. Yg penting baby sihat alhamdulillah. Normal je perut x brp nmpk sgt. Sy pun bdn chubby ni. Perut nmpk buncit sikit je 20W. Org tnya je, dh brp bulan, keciknya perut. Buat x tahu je.

sy tak fikir sangat pn ckp org yg kata perut sy kecik..sbb kalau sy sendiri tgok besar je pn..dan apa yg penting tiap kli check up semua baik2 je takda mslh kat baby d dlm ok la..😊

takpayah fikir pasal mulut org la sis. u stress efect kandungan je nt. biar je org nak kata perut kecik ke beso ke tak namoak perut ke yg pentg baby sihat cukup sifat dh la yee.

Mulut orng ni susah nk tutup sis..yg penting awak &baby sihat ..dokter sndri kata perkembangan baby ok berat dia ok jdi x prlu risau..jgn stress2 tak elok masa mengandung

abaikan sis. Sy pn selalu mcm tu. Sy 26w. tp org ingt 3bln. mula2 stress jgk. lama2 buat bodo je. lagi bagus senang pantang nanti. asalkan baby sehat

sy pun alami benda yg sma sis tgah hamil 5bulan,tp prut still kecik comey jew..pdulikan ja apa yg org ckp sis,janji kita tau ank kita sihat sudah...

sama mcm sy perut kecik. ramai dk tegur kadang2 stress jgk. tapi bila doc scan cakap semua normal sy hiraukan aje apa org cakap. janji baby sihat

ye sis mcm sy . sy pun dh 28w.. rmai org ckp,perut sy kecik.. tpi sy buat xthu je asalkn ank Kita sihat.. doc ckp Okey je

Tq..tula kita mula2 rasa ok je apa org nk kata tp lama2 jd terkesan pulak dgn mulut org

2y ago

saya lagi suka orang kata perut kecik. rasa slim pulak..sbb bila xmngandung orang kata mcm mengandung yg tu lg stress..

sy pulak bdn kecik perut bsar pregnant,,,org asyik ckp, itu la mnum ais kuat