normal ke tak?

Hye... Usia kandungan sy 4 bulan dh. Tp perut masih X nampak. Mula² rasa okay je..tp org asyik ckp "4 bulan perut masih kecik?mcm X ngandung" Mmmmmmmm.. normal ke x ea mengandung 4 bulan tp perut masih kecik? #kandunganpertama?

42 Balas

Sy pun tak nampak sangat..masuk 5 bulan baru nampak sikit...ni da nak masuk 6bulan..tak kisah perut kecil atau tak, yg penting masa scan doc cakap baby sihat and in fact size baby besar seminggu dari umur dia.. so size perut kita tak kisah, asalkan baby and condition kita ok.. jangan pedulikan sangat apa org cakap ok 🤗

Normal sy 7 bulan pn comel je prut x nmpk sgt ,bila checkup baby smua okay normal.jgn risau ye slagi DR kata okay ibu&baby sihat.sy mula2 pn kena jgk mcm tu, ada je suara sumbang tgur perut x nmpk kcik la bbeza dgn org tu org ni, senyum je la sy ☺..stay positive kita lebih tahu bdn kita dan Kandungan❤❤

Normal la,ada org 7-8 bulan baru nampak perut. Saya sendiri pun 7 bulan baru nampak,time mengandung ank sulung dulu la. Sekarang dh masuk ank keempat 4 Bulan dh nampak,sbb saya buncit sebelum pregnant 😅😂. Yg penting baby dalam kandungan membesar dgn baik,sihat Alhamdulillah...

benda ni rezeki sis apa la mentaliti org nii, asal pregnant perlu boyot ke baru nk tau dia pregnant ada sampai sarat pun ta nampak perut sangat, ada yang 2bulan dh mcm 4bulan aihhh ta faham betul laa, ta payah fikir ckp org sangat asal anak sihat sudah

4y ago

betul sis cakap 👍👍👍 , saya dah nak dekat bersalin baru nampak perut

Normal ja sis, mcm saya org selalu cakap kecik bila baby dah lahir besar pulak...perut kecik x apa yang penting baby sihat alhamdulillah😊 Biarkan ja mulut orang nak kata apa yang penting baby sis sihat

Sis ..sy dh hmpir 5bln tp perut kecik je,xkisah la org nk ckp ape..janji doc/nurse check bby dlm tu sihat,dgr degup jantung,cukup sifat ...lain org,lain sis... xpe sis janji bby dlm sihat ckup sifat..

normal je, saya ni lagi la sekarang dah 7bulan pun bila pergi mana mana orang tanya , orang tak percaya . orang cakap macam 3/4 bulan je 😅 perut kecik tak kesah janji baby dekat dalam tu sihat

Normal je sis, saya dah nak masuk 6 org anak tiap kali mengandung mmg org susah nak tahu dah 6 dekat 7 bln baru perut betul2 besar 😅. Sampai family pun cakap knp perut baru nampak besar.

Sy anak first 9bulan pon nmpk mcm 5bulan jeee..tpi skali keluar bby 2.9k kg...semua trkejut sbb bby besar wlaupon perut kecik... Nii skrg anak second masuk 5bulan dh nmpk besar dh perut..

Normal sis. Saya 6 bulan pon org tak tau saya pregnant sbb kecik je. Skrg dah 7 bulan lebih, bru membulat dengan jayanya, terus kalau beratur kat kedai dapat fast lane. 😆😆