Nak tahu usia kandungan berapa weeks

Hai salam mommy semua.. nk tanya. Haritu ada scan kt klinik, tp confuse dgn usia kandungan.. sbb doctor ada ukur usia kantung dan ukur usia janin. Kantung dlm 6w 5d, tp size janin 6w. Jadi nk tahu usia kandungan yg sebenar, ikut yg mana satu ya? #firstbaby

2 Balas

Tgk EDD bila. Kira ikut EDD. Sbb kalau scan, boleh jadi baby lebih besar/kecil. Jadi confusing plk. So nak compare kena tgk EDD, unless tiba2 doktor ada bgtau kena ikut scan ke mcm mana tu lain cerita plk.

Doktor tk ada sebut ke ikut yg mana? Doktor ada bg EDD tak? Boleh kira dr EDD tu dulu