Size perut jadi bualan

Hi mommies, kandungan sy dh masuk 28w tp perut saya agak kecik dgn pandangan mata kasar berbanding usia kandungan. Selalu org kata eh kecik nye.. sy stress sbb mmg ramai makcik bwg yg suka scan perut sy. Tp history anak sy yg lahir tak lah kecik sgt 2.95kg.. bila ukur akn ada different dlm 2cm less dr usia kandungan. Mommies response mcm mna ya😒

23 Balas

saya pun alaminya juga sis, just beza saya skrg 20w baru. mmg kkadang bila kena rasa down juga, sampai saya pernah tanya misi n then bila kena je mst mgadu kt husband. emm, apa pun mulut org kita tak bole tutup sis, byk bersabar n fikir positif yaa. kulit perut kita jenis nipis sbb tuh susah sikit nak npak . tapi asal doc. scan baby sihat ,size pun cun alhamdulillah, selalu ckp yg tak npak ni la nnt lahir berat . so ignorekan ja yaa. 😊 .

2y ago

Harap2 dpt back to shape lah kan. Kdg2 sy ckp je kalau besar2 perut nanti buncit pulak lepas preggy..huhu