selera makan berkurang

Hi, masa trimester pertama selera mkn mmg baik. Kuat je makan.. Tp dah masuk awal trimester kedua ni, perasan yg selera berkurangan.. Makan pun cukup2 je & sb nak isi perut je tp selera tu xdalah sgt. Kepala selalu pening & sakit & bdn selalu lesu.. Terutama waktu tghri, ptg n nak tdo malam..Ini memang normal ke atau tak? Sy mengandung anak pertama jadi mmg xda pnglmn lg..

6 Balas

Kalau selera berkurang bleh ambil buah2 lembut mcm buah naga, tembikai, betik atau kiwi mcm tu.. Saya pn xselera nak makan. Makan nasi 2-3 suap je.. Pstu cpt lapar mkn buah. Tkot nanti prut kosong mula angin n gstrik..

4y ago

Okay.. Thanks😊