Kurang selera makan

Hii. Sy nak tanya skrg dh masuk second trimester tapi still kurang selera makan. Lagi lagi nasi. Memang takde selera sgt nak makan. Kadang2 risau. Mmg before pregnant tak byk makan tp since pregnant lagi takde selera. Sy takde apa2 alahan dari first trimester. Cuma takde selera makan je. Boleh suggest tak mcm mana nk bagi ada selera makan. Risau effect kt baby. Terima kasih semua.

2 Balas

Saya pun first tri x mkn nasi sangat. Saya byk mkn buah, beli byk2 mkn smpi kenyang 🤣. Lepas tu saya cari mknn apa yg tekak nak, memang nk mkn mknn western je. Contoh mcm sarapan, buat pankek or sandwich. Klu tgh hari saya x selera sgt mkn nasi, jadi just cicah milo dgn biskut or cicah susu dgn biskut. Tapi mlm mesti nk kena mkn berat. klu x sepanjang mlm x leh tido sbb lapar. Usually dinner pun mcm org putih 🤣. Makan mash potato dgn coslaw (buat sendiri), lempeng pisang, fish and chip ke, cekodok. Saya paling suka ubi keledek rebus or bakar. Mudah mkn dn mengenyangkn. Dari keledek or labu blh buat sup mcm mushroom sup tu. Hopefully awk blh lah mkn mknn yg saya sebut

2y ago

In sha Allah. Saya time2 mcm tu tekak xnk yg melayu 😂😂. Nk mkn sadwich tuna lah, sadwich telur lah, sandwich ayam slice yg jual dkt tesco tu, org panggil beef bacon tu. Spagettti pun sama, nk spagetti bolognese tapi yg pedas punya, aglio olio. Sushi pun suka sgt, sbb usually filling dia sama mcm saya sebut, ada tuna, ayam karage and dia punya rumpai laut tu. Suka rumpai laut/obor2 tu sbb dia masam2. Haaa kerabu pun suka sgt. Byk actually pilihan cume kita kena rajin try and error. Saya byk try and error sendiri sbb penat kena marah/ dgr bebelan husband 😂😂. So bila dia tgk kita mkn, xdelah dia bising sgt.

dulu pun sy mcm tu..tapi 2x gak masuk hospital..sbb air dlm bdn sikit..

2y ago

Tu lah risau jgk jd mcm tu sbb kurang makan n kurang selera sume. Tp harap2 takde ape.