Tak ada selera makan @30weeks

Normal ke masuk trimester ketiga ni selera makan tak berapa nak ada? Perut lapar tp bila makan sikit je dh tak nak lepastu rasa lapar lg tp still makan tak byk

7 Balas

3rd trimester mmg x dgalakan mkn byk sgt..mkn sikit n kerap lebih baik.. utk elak anak tlmpau bsr 1 hal, elak gas reflux 1 hal, n utk kselesaan, sbb 3rd trimester perut akan agak ketat, makan byk sgt bole tmbh rasa ketat tu..x slesa.. cm rasa smpai berat turun jga.. sbb bykkan sayur n buah je.. mmg x slesa nak mkn nasi byk..

Sama laa , saya dh 33weeks asyik lapar jer tapi portion mkn sikit je. Kadang mkn byk sgt nk muntah pun ada , tapi lapar huhu . Perut penuh sgt pun tak boleh sbb saya kerap kena pedih ulu hati since masuk 30weeks 🥲, sakitt sgtt

sebab perut sempit rasa nya .. saya tkleh makan byk juga .. tpi pernah sekali tu lapar sgt , habiskan makanan portion normal ... muntah semula 😅😅 kalau beli nasi goreng kena makan 2 ke 3 kali .. tkleh hbiskan terus

normal. sy dari 28w smpai skrg 37w mcmni. xblh nk mkn byk sbb akn mengah...tp xlama lps tu lapar balik. pi kk checkup berat naik mendadak pulak 😅

3mo ago

berat bby alhamdulillah ok. 37w 2.8kg . cuma maknya smpai 3 kali kena pantau urine sbb berat naik. 30w, 34w, 36w. smpai misi pun dh hafal muka sy 😅

sama. hari ni Sy 30w1d. lapar mmg lapar tp xda selera nk makn. makn sikit ja. perut ketat la. brpa kli da checkup kpla bby Masih d bawah

sama lah nasib smlm scan baby ok je, berat pun dpc ckp normal 1.5kg

normal sy malam pn x makan..sbb da penat sngt...