Kurang selera makan 3rd trimester

Hi mommies semua. Nak tanya normal ke bila masuk 3rd trimester, selera makan semakin menurun? Ke saya je? Saya dah lapar sgt baru saya makan. Fikir anak dalam perut je.. kalau x sebenarnya mmg malas nak makan 😬

1 Balas

Hi mommy. Kalau pengalaman saya 1st trimester je yang takda selera makan. Kalau 3rd trimester tu ada je selera makan. Anyway, mommy makan portion sikit tapi kerap ye. Macam mommy mention utk tumbesaran bayi 🙂

2y ago

Sama² mommy. Hehe tapi kena makan juga tau. Nanti hari nak deliver lagi tak selera makan tapi still kena makan sb nak kumpul tenaga nak push bagi baby keluar. Kalau senang jumpa air air zam-zam boleh minum sebelum nak masuk LR nanti ☺️