1st Trimester, kurang selera makan

Hi semua.. saya takda sebarang alahan utk 1st trimester ni, cuma kaki selalu kejang dan perut tak selesa.. tapi saya perasan yang selera makan kurang sangat.. makan pun sikit je.. normal ke macam ni ??

2 Balas

Ye normal. sy pun mcm tu takde selera mkn. Tp mkn jugak even sikit janji perut tak kosong. lagipun, kena fikir baby kt dalam perlukan nutrisi utk membesar. kalau kaki kejang2 better awk minum susu tu tanda kalsium kurang dalam badan.

saya pun macam tu sis , 1st trimester tiada selera makan , saya bagitahu doktor dia cakap memang sesetengah ibuhamil ada tidak selera makan , tapi kena paksa takut lain jadi 😊