Kantung + yolksac

Hi mamy, Harini 18/3/23 ikut lmp saya 7w. Kalau ikut subur opk positive saya 5w4d. Td scan perut nmpak kantung and yolksac (x brapa jelas). Sbab pundi kencing kosong tak penuh. Ikut scan size kantung 5w5d tally la juga kalau ikut subur opk. Sono kata x nmpak sngat sbab pundi kencing x penuh tp dia kata ade kantung ade yolksac juga. So suruh repeat lagi 2w. Sbab prnah keguguran sblum ni so sdikit risau la. UPDATED: Dah buka buku pink dah harini 3/4/23. Doctor kat KK scan dah nmpak baby and heartbeat dah . Size baby 8w mmg tally dngan opk waktu subur Alhamdulillah🤲🏻

Kantung + yolksac
14 Balas

sy scn Ms tu 5 mnggu nmpk kntung sme yolk sac sje..repeat lgi Dua mnggu .ikut kitrn haid ptut Ms tu dh 7 mnggu..so kna ikut kiraan tumbersan kantng..pstu 7 mnggu dtg alhamdulillah dh nmpk janin cma heartbeat je lom nmpk..buat tvs Ms tu..doc ckp janin Ada heartbeat je lom..so mula.rsa risau..nti 26hb Ni repeat lgi scan di hsptl..moga Ada keajaibn dh nmpk jntung ..sb ikut kiraan sy ptut sy dh 10 mnggu tpi ikut scn doc kerajaan sy Bru 8 mnggu lbih skrg..doa Dan fkir yg +ve je Ni..so sy kna tnggu 26hb Ni nti..so klau awk scn Ada yolk sac insyaa Allah akn Ada janin xlama lgi tu .doa yg baik²je..

12mo ago

Hai sis... awk mcm saya... klu ikut kiraan dah 10 minggu... tapi scan baru 7 week... tapi dah ada tulang dan heartbeat...positive tau...

Tengok kantung cantik inshaaAllah ada rezeki tu. Macam saya sebelum ni 5 minggu kantung dah mula kemek sebab tak menjadi. Kali ke 2 mengandung mula mula takut juga. tapi alhamdulillah 9 minggu pergi cek dah nampak janin. Jangan terlalu risau. fikir positif je. Saya kali ke 2 ni pun doa je semoga ada rezeki. Sekarang baru 21 minggu.

1y ago

aamiin. fikir yang baik baik je tau. mak gembira baby pun akan gembira juga.

UPDATED: ALHAMDULILLAH HARINI DAH BUKA BUKU PINK, DOCTOR KAT KK BUAT SCAN DAH NAMPAK JANIN AND HEARTBEAT BABY. UKURAN BABY 8w🥰

12mo ago

alhamdulilah,tahniah jacy..syukur. ..

Taniahh kak .. tp kdg2 bile bby da besar dia akan lari sikit .. cm saya dulu sptt 33 mnggu tp scan ukuran bby anggaran 34 mnggu brpa hri cm tu.. due 4/5 tp 24/4 da salin

12mo ago

Ha betul la tu mmg setiap kali scan size baby besaq skit dari tsrikh edd🤣 skrng 15w pun ade la besaq 2-3 hari dari tarikh edd tu hehe

normal tu scan 5w tak berapa jelas. lagi 2 minggu, sebelum pergi scan tu makesure pundi kencing full, baru senang detect.

12mo ago

Pundi kencing mesti Full ke sis..masa mula2 sy pregnant 2021 tapi keguguran 8 minggu pregnancy sy selalu kosongkan pundi kencing dulu sblm scan…nurse dan doctor tak bgitau yg perlu bladder full😢😢

5mgg msih awal. jika ada yolk.sac adalh janinnya cuma janin adalh lbh kecil drp.yolk sac repeat shj lps 2mgg ye

1y ago

br dh cukup cantik xperlu pundi kencing penuh pon

nampak cantik kantung Tu, jangan risau. be positif jak sis.. fikir Yang baik. doa Yang baik2

1y ago

Tu la try be positive juga ni.. smoga nnt repeat scan dah dpt dngar hearbeat pula

Jangan risauuu ada yolk sac. Sama mcm sys juga. Nty repeat lagi 2 mnggu akan nampak.

1y ago

Alhamdulillah .. smoga lepas 2w nnt dah nmpak la. Td pun sbab pundi kencing x penuh.

Alhamdulillah, akhirnya.. Tahniah sis.. Semoga dipermudahkan segala urusan

Mcm mana nak tahu usia kandungan ikut waktu subur opk ya ?

12mo ago

Saya pakai opk.. jumpa waktu subur. So key in kat google je cari edd date. “Date from conception”..