Scan Baby 8 weeks

Kalau ikut minggu ni dah 8w, scan dah nampak kantung and baby with heartbeat cuma size baby baru 6w4d.. Normal ke x sama dengan minggu kehamilan??

4 Balas

Doc ada ckp apa2 tak? Biasanya klu beza 1-2minggu antara size scan dgn usia kandungan tu normal, sy pun sama, sepatutnya usia kandungan 8weeks, tp bila scan jadi 7weeks je. Doc ckp sbb kdg2 ovulation tu lambat sikit dari waktu kita subur.

2y ago

Ooo mcm tu, semoga baby membesar dgn sihat sempurna dan dipermudahkan segala urusan. Klu nak tahu tentang perkembangan baby, kita kena bnyk bertanya pada doc juga. 💕

sama mcm saya.ikut period dh 8 week tapi scan 6week 4day.. doc suruh datang scan lagi untuk next scan nk tgok perkembangan baby..semoga baby membesar sihat..amin

2y ago

aamiin.. semoga baby sihat² hendaknya

normal, mmg tiap kali scan takkan sama dgn first scan dulu.

Normal.. So mmg kne ikut scan, bukan tarikh lmp