Hb Low

macam2 dh try tpi hb still low?

34 Balas

cuba lepas ke sblm subuh amik supplement yg dpt then minum air detox lemon ke limau.. dua jam pastu minum susu, takpun pagi minum susu dulu then 2 jam baru air lemon/limau. setiap meal minum dgn air lemon/limau or makan or minum jus yg rasa byk vit c. insyaallah naik. no coklat, milo, teh, kopi yg berkafein, nanti kurgkan serapan zat besi.

5y ago

sy minum jus mamariam hb ok☺️... tak minum milo kopi tu..jambu batu pun ada mkn juga

try makan buah jambu batu .. saya hb low jugk. last chek 3hari lepas naik smpai 12.8 . xsangka sb amalkan baru 3mnggu mkn jambu batu tu .. sb msa detect saya hb low 10.1 kk bg zincofer saya mkn zincofer naik jugk tp naik skit sgt 10.6 je . pdahal mnum zincofer dari 25week smpai 34week .

5y ago

ok tq sis info. saya nk try buat cmtu lahh hehe

sya mkn iberet 30minit sblom breakfast n sarapan ai oren.. jgn minum susu lepas ambil iberet.. jarakn masa skurang2 brapa jam selepas mkn iberet + jgn minum, minum caffeine n bergas.. hb sya skrg dh ok..masa 2nd trimester jer xtentu..

5y ago

cuba sis amalkan makan pisang selepas makan..and minum ai oren setiap hari.. tp ubat iberet jgn lupa.. air soya jgn ambil.. kalo ada peningkatan teruskan.. lma2 naik walaupun pelahan.. gudluck sis 😊 sya dulo bacaan paling rendah masuk 9..pastu naik 10.1 lma2 naik ke 11.2..

sy dlu time pregnant ske breakfast susu + epal merah (mkn) pastu mkn nasi goreng daging,shri sblm check up msti mkn...favourite..hehe,cer try...:-)and jgn tdo lewat...tdo malam secukupnya k...in sha Allah

try cara sy . lepas mkn apa2 je la terus mkn ubat zincofer tu . then beberapa jam mkn jambu batu . sy berjaya naikkn . smggu 3 biji batu batu . shri tu mkn stgh je pun blh

Try jus mamariam sis, jus mamariam okay. Selama saya check HB sentiasa okay, tak pernah 11 ke bawah😊😊 kaki pun tak bengkak. Selamat mencuba sis😉

5y ago

oraitt sis.. tq ye

Makan jambu batu je kak. Sy seminggu mesti mkn jambu batu 2-3x. HB maintain 13-14,, sy xberani nk mkn product2 ni sbb kita xtau kandungan dia apa..

Dh try iberet folic acid ke? Sye hb low jgak mse awal2 tp lepas mkn iberet folic acid hari2 xmiss.. Alhamdulillah hb naik smula.

5y ago

ok sis..tq

sy consume vit c + vitalea shaklee.. hb sebelum selalunya 11-12 x la low sgt.. tp lepas consume 2 vit ni hb naik 13.7

makan kurma and pati delima. Alhamdulillah saya naik dah HB walau tak banyak. at keaat ada kenaikkan.