susu dan hb low

msa sya detect hb low dktr sruh mnum susu untuk tmbh hb wktu tu hb 11.0 dh mnum drop pla hb smpai 10.3..saya try xmnum susu dan amalkn air buah naik pla hb dri 10.3 ke 11.3..sbnarnya saya tkut jg sbb susu mmg perlu untuk baby kn tpi bt hb low..dilema pla...

1 Balas

sy ade baca, kalau nk mnum susu, jarak kan dgn wktu mkn ubat tmbh darah mcm iron tablet ke obimin.. sbb susu halang zat besi dr serap masuk.. pastu wktu mkn vit tu mnum air jus oren.. sy setiap kali makan vit msti mnum snquick xde gula.. bncuh dgn air dalam peti sejuk²..