Luar nikah

Maaf nak tanya pendapat yg ada dlm apps ni, skng sy bawa kandungan ank luar nikah 6 minggu , perlu ke sy gugurkan atau jaga seperti biasa hingga bersalin atau selepas bersalin beri pada org? Hati sy berbelah bgi.. bapak kpda budak ni suruh jga tpi dia xnk nikah dgn sy .. dia hanya hulur kan duit dan bantuan shja.. tpi sy takut dia bantu setengah jalan .. sy tkde tempat bergantung.. x tahu nk pergi mana dan apa patut sy buat, sy risau keadaan sy x kuat nak hadap ni.. sy boleh jga tpi emosi sy tkde sape ii fhm , asik menangis sorang ii

30 Balas

saya harap awak kuat tempuhi semua ni. Seeloknya jangan gugurkan sebab haram & berdosa gugurkan kandungan melainkan memudaratkan kesihatan ibu (dr kena sahkan yang nyawa puan terancam kalau teruskan kndungan). Kalau nak gugurkan sebab aib & menjaga nama keluarga memang tak boleh. Solat taubat & mohon keampunan dari Allah atas dosa yang lalu.