Luar nikah

Maaf nak tanya pendapat yg ada dlm apps ni, skng sy bawa kandungan ank luar nikah 6 minggu , perlu ke sy gugurkan atau jaga seperti biasa hingga bersalin atau selepas bersalin beri pada org? Hati sy berbelah bgi.. bapak kpda budak ni suruh jga tpi dia xnk nikah dgn sy .. dia hanya hulur kan duit dan bantuan shja.. tpi sy takut dia bantu setengah jalan .. sy tkde tempat bergantung.. x tahu nk pergi mana dan apa patut sy buat, sy risau keadaan sy x kuat nak hadap ni.. sy boleh jga tpi emosi sy tkde sape ii fhm , asik menangis sorang ii

30 Balas

yang dah lepas dah lepas, anak ialah anugerah tuhan, ramai yg tiada anak, dan yg ada anak perlu mengharungi ujian hidup, mmg x mudah perjalanannye, jika jantungnye dah berdegup, kira baby itu hidup, jika membunuh satu manusia adalah spt membunuh seluruh manusia...dosa besar...tabahkan hati, menyara anak dgn keyakinan diri sendiri pada allah...jika itu mmg jodoh awak, tak ke mana, jika bukan, amiklah cabaran tidak mahu berdosa lagi.