Luar nikah

Maaf nak tanya pendapat yg ada dlm apps ni, skng sy bawa kandungan ank luar nikah 6 minggu , perlu ke sy gugurkan atau jaga seperti biasa hingga bersalin atau selepas bersalin beri pada org? Hati sy berbelah bgi.. bapak kpda budak ni suruh jga tpi dia xnk nikah dgn sy .. dia hanya hulur kan duit dan bantuan shja.. tpi sy takut dia bantu setengah jalan .. sy tkde tempat bergantung.. x tahu nk pergi mana dan apa patut sy buat, sy risau keadaan sy x kuat nak hadap ni.. sy boleh jga tpi emosi sy tkde sape ii fhm , asik menangis sorang ii

30 Balas

sis ade kuarga x..lps ape y jd bertaubat lh jgn ulangi kesilapan llu..ape y jd dh tunjukkan akibatnye..sis hnye sndiri..teman plak lps tgn xnk tnggung utk ambil sis sbgai isteri.tp sis ade Allah mngadulah..istiqarah mntk pertunjuk.klau sis mmpu bekerja..kerjalah utk diri sis n bb..klau sis blh bincang dgn org y lbh bertauliah..refer pd dieorg.sis jgn bt ape2 ye jgn cube utk ggur sndri..byk risiko pd sis.klau blh kite xnk ulangi byk kali kesilapan dn dosa..slagi kite mmpu ubah kite ubah..

2y ago

teruskan saja kandungan, sis bole minta perlindungan dari ngo NUR ada tempat untuk org yg hamil macam sis.. harap lepas ni bina hidup baru dan bertaubat semoga di permudahkan urusan.