Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Ginny, Pakar Kulit Dr.Ginny Clinic

Kulit muka kusam? Muka kelihatan sembap sentiasa ketika hamil? Atau tiba-tiba kulit merah-kemerahan sewaktu atau selepas menggunakan kosmetik ketika hamil? Jom tanya pakar kami tentang sebarang masalah yang anda hadapi berkaitan dengan kosmetik yang selamat serta masalah kulit muka yang dialami ibu hamil pada 8 September, hari Rabu, jam 3 petang bersama Dr. Ginny, Pakar Kulit daripada Dr. Ginny Clinic. *NOTA : Soalan diluar daripada topik serta waktu yang ditetapkan berkemungkinan tidak akan dijawab atau dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Ginny, Pakar Kulit Dr.Ginny Clinic
31 Balas

hi doctor saya now pregnant 2nd bby 28 week semenjak masuk 25 week muka sya naik jerawat dkt dahi hidung n pipi jerawat besar tp sya xpakai apa2 skin care sbb sya xtau nk pakai apa waktu² pregnant mcm nie sya confius dan jugak muka sya dh kurang penjagaan sbb suntuk dgn seharian tp sya risau dgn skin face sya boleh suggests sya cara yg betul dan selamat untuk ibu pregnant jaga skin care diowg ..tambah pulak nnti dh bersalin kena pantang takut nk pakai product² waktu pantang mcm tu itu je soalan sya

3y ago

Hi Noor Fairuz, Terima kasih atas soalan anda. Anda Ada masalah sama semasa kandungan pertama? Adakah kali ini lebih serius? Skin care yg guna itu memang sudah guna sebelum mengandung atau skin care baru?

Hi Dr. Ginny, i ada masalah jeragat after 1st pregnancy n long term breastfeed start 2015 until now (with 4kids)... Mcm2 product i dah try, tp colour dy makin pekat.. & mmbuatkan keyakinan i berkurang... Boleh kah Dr. Ginny suggest what should i do? What skincare or product yang boleh memudarkan jeragat yang ada? Or should i go to laser? My skin tone is very light. So jeragat tu mmg akan nampak dengan jelas. 😔 Sy x pernah skip SPF 50 setiap hari. TQ Dokter

3y ago

Di mana saya blh dapatkan consultasi dan kalau boleh brp kos untuk sy sediakan terlebih dahulu. Tq Dokter😍

hye DR. Ginny salam sejahtera saya nak tanya..bagaimana caranya untuk saya rawat kulit muka saya yang breakout berparut yang saya alami dari sepanjang kehamilan serta bersalin..hingga skrng anak dah umur 2 tahun muka saya masih berparut dan sush nk hilang parutnya..serta lebih sensitif..produk apa perlu sy guna pakai untuk bagi kulit muka saya jadi ok kembali dan hilang kan parut supaya boleh back to normal terima kasih Dr.Ginny 🌹

3y ago

Jika anda perlu bantuan yg lebih dalam , boleh buat temujanji utk free consultation for 30 mins Sila call us at 0380115455 Whatsapp : http://www.wasap.my/601123831988

hi, Dr. boleh tak Dr. beri pandangan tentang produk Breylee skincare? Adakah Dr. akan recommend kepada pelanggan untuk menggunakan produk ini? Walaupun ramai dah mendapat hasil yang positif, saya agak skeptikal tentang produk Breylee ini dari banyak segi. Contohnya serum pelbagai warna, harga terlalu murah, imej dalam iklan before & after yang meragukan dan packaging kos rendah. Saya risau akan kesan penggunaan jangka masa panjang.

3y ago

Hi, terima kasih atas soalan anda. Minta maaf, dr tak Ada Pengalaman dgn Breylee skin care

hai Dr. Ginny, saya Stella, saya nak tanya macam mana nak hilangkan kulit berlebihan pada perut? selepas saya bersalin anak ke 3, saya berjaya mendapatkan bentuk asal perut saya, namun saya mengalami masalah lebihan kulit pada perut sehingga menuebabkan perut saya seperti berkedut dan "jatuh". Apa nasihat dokter untuk saya? adakah saya perlu menjalani pembedahan untuk membuang kulit "berlebihan"

3y ago

Hi Stella, terima kasih atas soalan anda Selepas bersalin banyak perempuan Ada masalah yg sama, jangan risau Untuk masalah yg mild, kami boleh guna rawatan tanpa pembedahan, untuk masalah serius, perlu buat pembedahan

Hai DR. GINNY, Saya Imann dari Cyberjaya. Early 30s with 2 kids. Lepas bersalin anak nombor 2, saya ada masalah eczema di jari2 tangan & it’s worsen from day to day. Kulit muka pun jadi kering & menggelupas. & suddenly I ada masalah macam tumbuh fungal spot yang gatal dekat area badan & kaki. Tumbuh 1 then bila baik akan tumbuh 1 yg baru dekat tempat lain.

3y ago

Noted Dr. Thank you for your response. 👍❤️

Hi doktor. Saya mommy nora Ikin. Nk bertanya. Apakah jenama kosmetik yg sesuai utk para ibu hamil dan saya mempunyai masalah jerawat dan jeragat serta kusam pada wajah kulit muka saya. Puas saya memakai pencuci muka tetapi ya tidak berkesan pada kulit muka saya. SO. Saya ingin bertanya apakah kesan dan punca kulit muka menjadi masalah. Tq doktor 😊😊

3y ago

Tq doktor atas nasihat yg diberikan

Hi Doctor! During my pregnancy, i noticed my hormone went off the roof. My face looks oily all the time, I don’t have that pregnancy glow everyone is talking about and worst thing is, my back and arm is covered with pimples. It makes me miss wearing sleeves tops! Do you have a solution to help this soon to be mama?

3y ago

JiIf u need further assistance, feel free to make appt for free consultation for 30 mins Please call us at 0380115455 Whatsapp : http://www.wasap.my/601123831988

hi Dr, sy Patricia, pregnant 13 week, for first week, muka sy ada jeragat hitam yg mengelilingi bahagian mulut sy ianya terlalu ketara ,membuatkan sy berasa tak selesa apabila nak berkomunikasi dgn org sekeliling,apakah skincare yg sesuai utk menghilangkan jeragat ini ya doktor? Terima kasih atas respon ya doktor.

3y ago

minum susu panas sblm sarapan tambah madu saya amalkan nampak berjaya

Hi Dr Ginny. No matter what I do, I can’t seem to stop my face from breaking out into cystic acne - it never used to be so bad until after I gave birth. Now it’s absolutely relentless. Even after stopping breastfeeding for the past 9 months. Should I consider roaccutane? What are the side effects for that?

3y ago

If u need further assistance,feel free to call for appointment for free consultation for 30 mins Please call us at 0380115455 Whatsapp : http://www.wasap.my/601123831988