tanda tanya

Kdg sye trpk, knape suami sye xcm suami org lain.. dia xnk lgsung tolong wt krje umah.. bilik air klau sye xsental smpai kesudah lah brdaki.. sampah klau sye xbuang, mmg xde spe usik.. klau nk soh dia buang kne ckp, klau xckp dia xwt.. pggan n kuali periuk smue, klau bnyk kt sinki pun dia xkan tolong sye basuh.. belum criter psal ank2, berak ank pun xnk tolong cuci.. sye tgh tggu hari, sakit pggang mmg makin kuat n xtahan cgkung lama2.. klau sye mtk dia tolong pun, dia wt xdgr je.. bia je bontot ank tuh ngn taik.. klau tgh main fon dia terus je main fon.. sye cm brckp ngn tembok beso cina.. nnti bila sye bising2 ngn ank dia wt muka nyampah.. pastu hempas2 brg sne cnih.. sye penat.. sye wt smue, mtk tolong pun wt bodo je.. nnti bila sye sakit, dia wt bodo je.. klau dia sakit pandai lak, soh letak minyak lah, urut lah, klau sye, npk sye sakit pggang bkn dia dulik.. sye adoii adoii pun dia biar je.. knape sye dpt suami yg cmtuh.. ???

62 Balas

suami sy masa mula2 kawen dlu mcm ni jgk sis..mmg klau xbunyi,dia xkn buat apa..tahu mkn,tdo,tgk hp,tu je la dia..tp sy slow2 ajar dia,mntk tlg..sy ckp lps mkn tlg basuh pinggan,klau awk x basuh,sy xnk msk dh lps ni..sy suruh dia tlg cuci toilet,sidai baju,lipat kain,tp slow2 la..mula2 mmg kena paksa,tp lama2 nnti dia dh terbiasa tnpa disuruh..bukan apa,org laki ni,ada yg mak ayh dorg xpernah ajar pon buat kerja rumah..tu yg bila dh kawen jd mcm tu..jd kita sbg isteri ni kna pndai2 la..skrg sy pregnant,mmg sy dduk saje2 je dlm rumah,smua bnda dia yg buat..tp mmg xmudah utk ubah dia..naseb baik dia jnis bukan yg suka marah2..sis trylah slow talk dgn suami..

4y ago

Betol sis.. mmg nk kne bnyk sabar klau ada suami cmnih.. Smue nk kne sruh bru gerak.. huhu 🤭🤭