tanda tanya

Kdg sye trpk, knape suami sye xcm suami org lain.. dia xnk lgsung tolong wt krje umah.. bilik air klau sye xsental smpai kesudah lah brdaki.. sampah klau sye xbuang, mmg xde spe usik.. klau nk soh dia buang kne ckp, klau xckp dia xwt.. pggan n kuali periuk smue, klau bnyk kt sinki pun dia xkan tolong sye basuh.. belum criter psal ank2, berak ank pun xnk tolong cuci.. sye tgh tggu hari, sakit pggang mmg makin kuat n xtahan cgkung lama2.. klau sye mtk dia tolong pun, dia wt xdgr je.. bia je bontot ank tuh ngn taik.. klau tgh main fon dia terus je main fon.. sye cm brckp ngn tembok beso cina.. nnti bila sye bising2 ngn ank dia wt muka nyampah.. pastu hempas2 brg sne cnih.. sye penat.. sye wt smue, mtk tolong pun wt bodo je.. nnti bila sye sakit, dia wt bodo je.. klau dia sakit pandai lak, soh letak minyak lah, urut lah, klau sye, npk sye sakit pggang bkn dia dulik.. sye adoii adoii pun dia biar je.. knape sye dpt suami yg cmtuh.. ???

62 Balas

Suami sy pun kdg mcm tu sis. Msa sy prggy pun mcm tu. Tp bila sy x tahan lngsung dah smpai sy mengamuk.. Sllu marah2. Mnghempas2, baru dia sedar . Sbb sy muda 11 tahun dari suami, dia fikir perangai sy mcm dlu lg kebudak budakan dan nmpk mcm bodoh. Tp sbb pngalaman sy jd matang. Bila marah dia sy akn tetap mara dan x betegur dngan dia smpai 3 hari. Sy bukan nak durhaka pada suami.. Tp nak ajar suami supaya jngn manja.. Jngn fikir kerja rumah ni kerja org prmpuan je. Dlm marah sy smbil nasihat kat suami. Dan ckp kalau perangai ko malas mcm tu, x tau buat apa2 kerja rumah, xtau memasak... Nth mcm mana keadaan. Anak2 suatu hri nti klu sy xda! Dan bnyk lg sy akan ckp. Dan ulang2 ckp.. Bgitau yg anak2 tu tanggungjawab besar suami. 100% adalah tnggungjawab suami. Wlaupun dia x bt smua tp skrg Alhamdulillah dah nmpk perubahan dia. Dia bnyk tlg sy. Anak sulung dia yg uruskan, spnjang pantang sy dia tlg bt kerja rumah dan masak.. Dia bt mana yg dia mmpu dan smpat sbb dia pun penat kerja. Tak mcm sblum ni dah. Sblum ni smua sy yg kena buat.

4y ago

Alhamdulillah tahniah sis mmpu ubah dia.. 👍👍☺️