Berat Naik?

Harini checkup berat naik 0.6kg??. Tuu dalam tak berapa ada selera tuu. Dah takpasal kena refer KD selang sehari utk cek bp?. Mummy2 lain ada tak masalah berat mcmni?

20 Balas

Ala relax la... Awak naik sikit ja... Saya tiap minggu naik 1 kg... Tak menjawab dengan nurse.... Heheheheh.... Tak apa... Suami kata makan la... Awak makan bukan untuk seorang tapi unTuk anak... Jangan sbb nak kurus awak diet sampai anak tak dapat zat makanan yg diperlukan... Hehehheeh.... Alhamdulillah faham jugak laki aku ni

5y ago

Takbrpe nak rilek sis penat ulang alik klinik😂😂

Berat turun time check up. Ni timbang sendiri dah Naik. Tp misi awal2 minta jumpa dietician. Jumpa jelah kan. Tak reti nak kawal. Makan banyak Naik berat. Makan sikit lapa pulak. Aikk? Hahahah😂

5y ago

Itula. Masalah betul nak kawal. Padahal time Tak mengandung ok je kawal portion bagai. 🤣😂

.saya bulan lepas berat naik 4kg..xtaulah 28hb ni check KK berat naik berapa lagi..selera makan ya ampun..sekarang dah 17 minggu, nurse cakap minum air gula sekali je masa 24 minggu..

Sy naik 2kg. First naik sikit kena ulang buat BP, sekarang naik lagi, ulang lagi buat. Time alahan elok je berat badan. Dah abis alah, ambik kau. Selera mkn Jgn ckp. 😂😂

Semalam checkup 36minggu, dalam masa 3minggu naik 4kg. Huhu. Terus doc check gula dalam darah. Alhamdulillah takde kencing manis or penyakit lain. Cuma selera makan je naik.

5y ago

Ouhh yeker? Yelah perot rasa penuh je kan. Tapi tulah, nafsu makan menjadi². Mulut ni tak boleh berhenti mengunyah.

Sya trun 1kg... Nurse ada ckap next appointment klau msih trun prlu jmpa dtor.. Pdhal mkan bkan main slera lgi... Brat pun rsa mcm naik 😂😂

Berat turun masalah. Berat naik pon masalah. 🤣🤣🤣🤣.. Saya masa awal pregnant berat. Berat sya pon turun naik. Tp ok je. Xde masalah.

5y ago

Tu la. Klu berlebihan nnti kene minum air gula. Klu kurang di tambah lagi vitamin2. Pening kepala. Hahhaha

Saya bln lepas 4kg... Bln ni 3kg... Dr geleng kepala... Kena ulang minum air gula... Selera mkn menjadi2 hhihi

5y ago

Sekarang sy takboleh mkn bnyak sis sangkut perut😅

Baru pg tadi pgi check kat KD...berat naik 4 kilo... Kna timbang berat tiap minggu... Jumaat ni minum air gula...

5y ago

Ye mmg 2 kali cucuk.. Sy pn ank sulung ni, mgu dpn nk kne cucuk first

sy ni lg teruk..sebulan naik smpai 3 kilo..ni baru 17w..x pasal2 kena g klinik smghu sekali😅😅

5y ago

Allahu😂😂