tinggi 156cm bmi saya taknormal 😣

Hi, before pregnant berat saya 41kg then turun weeks 15 dalam 39kg nurse bebel manja jugak la sikit tanya "kenapa berat turun sangat" 😌 then weeks 19 timbang lagi 43.9kg. Terus saya kena minum air gula (taktahu result lagi) kena buat bp selang sehari 😅 nurse cakap "naik sangat berat awak ni" sekarang ni saya risauu, bahaya kee berat saya naik macam tuu? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

byk juga naik berat tu..biasa awl² ni berat naik sekilo je kalo dlm masa sblm..kalo 2mgu berat naik 0.5kg tu ok

7mo ago

ha,ah. Saya ingatkan biasa je benda tu.. sebab dia nak saya paling paling 45kg untuk bmi normal, semakin lama selera semakin menjadi tu sebab berat naik 😅 hopefully baik baik sajaa insyaAllah

nurse takut awak ada gdm/darah tinggi/apa² penyakit possible semasa pregnant.

7mo ago

Faham, nauzubillahiminzalik.