Berat Naik 2kg

Nak tanya, kalau berat naik 2kg sebulan, memang kena followup cek bp selang sehari ke?

16 Balas

Sy xpulak mcmtu..masa 6bln berat naik mendadak 6kg.next month 7bln naik lg 4kg.dah minum air gula pon xsangkut,result ok..sbb selera mkn mmg baik sgt..skrg 8bln folowup mcm biasa je.sebulan sekali..alhamdulillah

haah sis mmg kena follow up dekat kk . tpi tak silap sy klw pregnant 7 month keatas berat mesti naik 2kilo sebulan .. tapi klw naik lebih still kena pergi selang sehari utk check blood pressure

Saya berat naik 2kg dua minggu. Terus kena check bp selang sehari. Ada apa apa effect ke? Risau jugak ni. Sekarang dah masuk 8bulan, tapi yang lain semua okay.

Sy nk tnya... Actually kna naik berapa br consider ok? Sy dr booking smp 26 minggu, total naik dh 10 kg. Tp nurse tak prnh komplen psl berat. HB sy yg problem

Yaa, dlm sminggu lebih @ 2 minggu selang shari kna check bp.. then lepas tu dsuruh minum air gula plak 2x sbab berat naik mdadak😨sya da rasa daa....😷

Bp week prengnnt...... Sy 25w naik 3.5...kne cek bp tkot de drh tinggi.... Cek seminggu alhamdulillah bp ok dn jntung bby ok... 2kg tk kot.

4y ago

Klo naik 2kilo tkpe asenya.... Kalo 3klo kne cek bp

Yep. Sy naik 1kg seminggu pun kene BP selang sehari. Sampai smua nurse kenal dah asik muka ni aje drg buat BP 🤣.

Kalau d kwsn sy, kalau 2kg, still okay, tpi if 4kg tu kena check, tkt gula tggi, bp tggi.. semua la

Sy tak pon walaupun naik berkilo. Sbb nurse tgk bp saya & hb normal je. Doktor pon x complain pape.

mcm sy , doktor bagi tarikh sekian sekian .. So kene follow check ikut tarikh yg dibagii ..