Berat naik, cek bp

38 minggu. First time berat naik melebihi sepatutnya.. naik 0.8kg. Perlu buat BP selang sehari selama seminggu. Biasanya cek BP je ke? Sbb tengok dlm buku pink ada jugak cek jantung baby dan urine protein..

5 Balas

Bt masa biasa sis...chek urin,timbang berat,chek bp and jantung bby..lepas tu siap balik hihihi....sma mcm sy 38week naik 900g seminggu....kna g klinik selang 2hr smpi due date 😅

1y ago

hahah samaa nasib skjb jee kalau lama mcm tunggu kt hospital nangis

mcm tempat saya cek bp , cek berat badan ,cek jantung anak dgn urine protein . Berat saya naik.. selagi tak bersalin selagi tu laa kene cek bp ...

selalunya kalau naik sikit tu misi tempat saya tak suruh , kecuali naik 1kg keatas haa barulah kena cek bp selang sehari ..

sb berat mpengaruhi bp.. sy berat naik bp naik baby xbsar.. so klinik mnta kta pantau sb risiko tu

ok lah tu seminggu saya bermingu2 sampai nk berslin letih oooo