kencing manis

Hai...mummy saya Ada kencing manis... Macam mana cara untuk turunkan bacaan kencing manis.nurse cakap dlm 8 mcm tu...mengandung seblm ni tak ada kena kencing manis. Tq..

9 Balas

sy pon gdm on diet control.dh 2kali buat bsp alhamdulillah.lps ni buat bsp sebulan sekali je.sy amalkan makan suku suku separuh.mnm air masak bnyk2.mnm air lemon/limau kasturi suam.bnykkn mkn buah epal hijau& jambu batu.tp ad jugak sesekali sy cheat day.sis beli roti wholemeal &biskut jacob wholemeal untk smacking

Petuanya control pemakanan saja. Follow pinggan diet suku-suku separuh, bila kita mkn sesuatu menu lepas tu dpat result tinggi maka menu tu kena kurangkan or boleh stop. Pola pemakanan kena control sepanjang pregnant la,jgn control time nak buat Bsp saja 😂😂

Sy mcm awk, tade history family kencing manis. Tapi bila preggy ada gdm. 1st and 2nd time buat tak cantik. Then sy cuba amalkan minum minyak kelapa dara terus okay. Cuma kena last makan pukul 6pm nak dptkan result terbaik untuk esok pagi. Saya skrg baby first.

Consume low carbs. Have you heard of Keto diet? Boleh check details on this Keto diet. Not just about loss weight but health purpose. - I'm a health & nutrition coach yet not a specialist dietrian.

Biasa tu sis. Bila mengandung ade kencing manis tapi kita panggil GDM - gestational diabetes mellitus. Lps beranak in sha allah okay. Sy amal limau kosong bila nak check gula tu, makan malam last kul 6-8.

4y ago

Air limau kasturi bole ke?? Minum dgn air suam ye? Sbb sy pun gdm ni tak penh cuba mna2 petua lgi tok turunkn gdm

Normal sis pregnant sangkut kencing manis. Cuma jaga makan & minum je. Kurangkan pengambilan bergula. Banyakkan minum air kosong setiap hari ☺

Minum green tea dan makan ikan banyak.. dan juga amalkan air putih sahaja in sha Allah ok

Sama lah sy pun sis...tolong saya

Sama mcm sy.ni pun tengah risau.