kencing manis

Hai...mummy saya Ada kencing manis... Macam mana cara untuk turunkan bacaan kencing manis.nurse cakap dlm 8 mcm tu...mengandung seblm ni tak ada kena kencing manis. Tq..

9 Balas

Petuanya control pemakanan saja. Follow pinggan diet suku-suku separuh, bila kita mkn sesuatu menu lepas tu dpat result tinggi maka menu tu kena kurangkan or boleh stop. Pola pemakanan kena control sepanjang pregnant la,jgn control time nak buat Bsp saja 😂😂