Kencing Manis

Hai mummy.....saya ada kencing manis... Mcm mana cara utk turunkan bacaan kencing manis... Tq semua....

11 Balas

Macam sy amalkan diet. Tiap hari before lunch makan buah apple hijau,nasi amik kuantiti sikit,lebihkan sayur je. Ikan seekor je. Malam pulak selepas jam 9:30 malam,sy mmg tak makan,klu lapar sangat minum susu atau buah je atau oat. Tapi Ahad hari makan sy,klu nak makan sesedap. Ahad jelah. Hari lain diet. Sampai skrg Alhamdulillah bacaan ok. Doc pun kata macam tak ada kencing manis dah ☺

4y ago

Sy dah bersalin bulan lepas. Alhamdulillah cek semula 4.1. Tak ada kencing manis dah 😊

Minum air limau kasturi 4biji, Segelas cawan sederhana, masam sikit hehe First awk minum malam sblum nk tdo, then esok pagi awk check gule dlm darah awak, kurang ke Tak... Sbb sy dh cube, alhmdulilah

5y ago

Sesama😊

klu kencing manis nie.. kawal pemakanan je sis.. on diet... mkn mknn berkhasiat... no minum manis, mkn bende2 manis.. elakkan mknn berlemak jgk

Jaga pemakanan lbihkan mkanan brserat tinggi sperti sayur sayuran hijau, jauhkan mknan mnis2 bleh mkn tpi kurangkan pngambilan 😊

5y ago

Itulah, mudh mudhan sama2 la kita di permudahkan utk brsalin nnti 😍

Macam mak sy... Minum air barli... Alhamdulillah kenxing manis turun... Tp xpasti sesuai ke x utk pregnant women

saya pun ada kencing manis, stress jugak ari2 kena kontrol.. takut la ada efek dkt baby tak??

5y ago

Hehe... Saya pon saya....saya pon control juga setiap hari.... Jaga pemakanan....

Kurangkan mnum mnis2 mnum air kosong bnyk2 dan sllu mkn mknan berkhasiat

Control mkanan karbo mcm nasi mee kentang dam mnuman manis

Sy ada baca petua, minum air kelapa jgn letak gula..

Just control mkn.. ikut diet plan yg dietician bg..