masih kompus

Haii , sye nk tnye ade tk mcm sye , preggy bru sebulan , tp perut dh nmpak , bile scan doc ckp tk nmpak kantung lgi , ade tk mommy2 yg mcm syee ,

masih kompus
40 Balas

perut awak sebulan mcm ni, perut saya 6bulan besar mcmtu. better awak jaga makan jgn makan tak control risau nanti sangkut gdm. makan macam biasa tak perlu berlebihan, 3rd trimester baru gandakan portion makan. sebulan masih belum nampak apa apa pun lagi, melainkan awak pernah mengandung sebelum ni mungkin perut akan besar sikit.

sm la sy... skrg mengandung no 5 baru 12w..tapi perut xtau nk ckp... rs dh mcm cukup bulan je😅mengandung sblm2 ni...7 bulan baru nmpk perut tu....nk kata perut tebal x kot...mak sy perut tebal.. mengandung adik sy dulu...x nmpk pun mcm mengandung...sampai mak bersalin la...x nmpk pun perubahan pd perut mak...

maaf sis. tapi ini lemak. mostly if perut kita buncit sikit memang macam ini. preggy sebulan anggaran minggu 4 weeks. size baby adalah size biji benih and baby still duduk di bawah which is atas ari ari kita. kecil sangat untuk membesar gini. sebab saya 18 weeks pun baby still dibawah ya.

Same mcm sy baru sbulan tp bb bump nmpak bile scan de 2 kantug tp syg cume 1 bb y brtahan n hasilnye perut still mmbesar mcm prgnant twin.. kdag2 segan bile orag tegur bape bulan sbab nmpak x padan ngan usia kandugan 😅

4y ago

Sameeee. Sy pun scan 2 kantung tp another sac empty xdevelop. Yg 1 lg well develop tp rasa macam besar dah perut 😂

Lagipun sis kata ni ank nom 2kan..so lemak2 masa anak pertma tu belum ilang.. Atau masih kekal lagi.. Masuk nom 2 bru sebulan.. Jdi tu semua lemak.. Baby kecik lagi.. Kalau scan lon xnmpk apa2 lagi

4y ago

Haa , betol tu sbb semlm scan doc ckp tk nmpak kantung , lgi pon perut ketara sngat besau nyee

Ouhh.. Baru sebulan.. Xmgkin perut sis or baby bump.. Sbb baru lagi.. Baby nye pon cam biji beras.. Tu lemak je sis.. Klo 2bulan lbih mgkin yaa.. Sbb saya nk msuk 3bulan..baby bump cam da 3bulan..

4y ago

Tu lh , sye pon pelik , bru sebulan je perut ketara

Tu bukan baby bump tu sis, tu lemak je lebih + angin dlm badan walaupun tgh pregnant 😅😂 slalu 3 bulan ke atas bru nmpak. If kembar pun kurang2 2 bulan bru nmpak ni bru je sebulan kan.

4y ago

Tu lh , sye pon pelik , sbb bru sebulan kan

Sama la kita. Sbb kulit tebal and cmpur dh buncit sikit kot sblum pregy.. Now dh 18week alhamdulillah.. Perut besar cm 6bulan dh.. Hehe

Sebulan tu 4w..mmg blm npk apa2..bila scan cuma npk rahim kembang...blh jadi angin dlm usus..sembelit...plus ada lemak dlm perut..mmg npk buncit perut tu

4y ago

Amen....

Sy pn org ckp prut mmg kecik tp pergi scan alhmdulillah bby mmbsar ikut week.. Lgpun sy gdm nk mkn bnyk2 mmg kne jga la. #firstbaby

4y ago

Ouh.. Aamiin insyaAllah sis.. Selalu doa ye. Skrg sy nk msuk 29weeks dh. Hrap3 normal smuanya dan selamat.. Jga mkn tu n berat bdn sis. Kalu x, stress jupe doc kerap hihi