bleeding

haii semuaa... nak tanye semalam saya bleeding..red colour blood.. then saya pergi scan..doc cakap kantung da berusia 4 weeks plus... still ade kantung and isi cume tak dpt detect jantung kemungkinan too early... lgpun pundi kencing kosong scan xclear sangat... anyone penah bleeding mcm ni x di awal kehamilan

bleeding
17 Balas

Pernah..7w pastu doktor cek..kantung ada heartbeat baby x dpt detect lg sbb msih kecik pastu balik rumah..malam tu keluar bulat kecik dlm tu ada air..then keluar lah embrio..gugur sepenuhnya..pegi emergency dktr sahkan dah gugur. Bukan rezeki.. 3bulan lpastu hamil lagi..perkara yg sama juga berulang 7w ada darah..jumpa lg dktr..dktr cek semunya okay..dan banyakan rehat berbaring..jgn buat kerja banyak..3hari ja bleeding pastu stop..baby okay..sampai la melahirkan..sekarang anak saya dah umur 1tahun 3bulan..Alhamdulillah..

4y ago

InsyaAllah

Sy dulu mse nak masuk second trimester bleeding direct smpai 2 bulan. Tiap kali scan dan masuk speculum, alhamdulillah baby sihat. Berbelas kali kena pegi kecemasan sbb bleeding. Warded 4 kali dlm mse 2 bulan tu. Then masa kandungan sy masuk 23 mggu, alhamdulillah bleeding dah stop. Sbb bleeding tu dlu, uri kat bawah. Skg dah kat atas. Syukur sgt sgt. Alhamdulillah ya Allah. Banyakkan rest, banyak pujuk baby bgerak supaya uri naik ke atas kalo puncanya dr uri.

4y ago

Teruk jugak sehari dua MCM heavy period. Semalam spotting tapi smelly and ade ketulan lembik keluar hurmm

saya pernah bleeding week 6. first keluar brownish dlu dalam bberapa hari pastu slow² keluar mcam darah period. Bila scan, doktor cakap baby masih dalam kantung & suruh scan balik selepas 2 week. Tapi tak sampai 2 week, saya dah gugur 😢 Waktu malam seblum saya gugur, perut dah sakit. sakit setiap 10 minit bgitu. Dalam hari ke-7, saya gugur 😢 waktu subuh.. sekarang dah pregnant balik ...Alhamdulilah 😌

4y ago

Sy pn spotting kluar wrna coklat..tapi dia dtg bukan setiap hari..kadang-kadang..Doc ckp normal sbb implantation..tp klu ad bleeding then sakit prt yg teramat sgt kena pergi hospital @ klinik..Now dh 6 weeks

Sy nk share pengalaman sy. Awal pregnancy doc ckp sy ada bleeding dalaman (sebelah kantung baby) dan ia dinamakan sebagai SCH. Doctor nasihat supaya tidak melakukan sebarang aktiviti lasak dan jaga pemakanan. Doctor nasihatkan xperlu risau sbb bleeding tu normal dan akan hilang sendiri. Alhamdulillah, sekarang bleeding tu dh hilang😊jd puan jangan risau dan sentiasa jaga kesihatan puan dan baby❤️❤️

4y ago

Bleeding sissz MCM keluar darah period ke? Sy kelmarin n semalam bleeding MCM darah period. Both day doc scan kantung ade tapi doc dh suspect missed pregnency then dia ckp biar kantung keluar sendiri but arine darah dh stop pulak 😟

Sy dua kali kuar darah ckit cmtu peknen kali ni.. 1st masa 7 weeks, trus g klinik. Doc scan tgk baby ok, jantung baby degup ok alhamdulillah.. Doc ckp awal kehamilan mmg kadang ada kuar darah ckit sbb kandungan masih belum stabil. Klu darah kuar berterusan, atau ada rse cramp2 kt sekitar perut, doc suh dtg klinik lagi. Alhmdulillah xde tanda2 tu lps kuar darah tu sekali tu.

Saya pon mcm tu.. Jmpa dc pakar.. Dia kata awal kehamilan mmng mcm tu.. Tp x smua org sama.. Sy jmpa dc sbb rse cramp perut.. Bleeding skit je, ingt period.. Tp 4 ari dah hbis.. Darah sikit sgt.. Yg x tahan tu yg cramp tu.. Tu yg p jmpa dc.. Alhmdulillah bru tau prgnant.. Semoga awak dan bby sihat.. Bnykkn berehat.. Doakan sy juga tau.. ☺

4y ago

Sy lmbt dtg period 7 ari.. Pastu ari ke 8 ade kluar drh cklat2.. Ingtkn period sbb sy kalau period first day mmng kluar mcm tu.. Breast dan perut sakit mcm biasa ari tu.. Tp start ari kedua dan ketiga still kluar darah skit cklat2.. Perut makin cramp, rse brbeza dr sakit perut period.. Tu yg ari ke-4 trus p jmpa dctr.. Sbb rsau darah x bnyk dan cramp.. Sbb x prnh mcm tu.. Huhu.. Alhamdulillah dc sahkn sy hamil..

Hai sis.. saya pernah jee.. but org ckp tu tanda2 mengandung.. time tu saya dh 8week.. mulaa ingat gugur dah nges guling2 😂😂😂.. Bila cek ok jee alhamdulillah semua.. but doc ckp jgn lasak sgt.. pstu kene makan folic acid.. bg kuat rahim utk baby berkembang dgn baik

Pernah..masuk wad then doc ckp xde ape.balik rumah 2 3 hari lpas tu darah bhenti..genap seminggu darah balik+sakit perut pegi kk lepas doc cek sakit perut menggigil pergi toilet gugur mase tu. Sekarang sy pregnant kali kedua 6 week. Semoga takde ape yg serius jadi ye sis ☺️

4y ago

Tak sis.sy prgnnt lpas 6 bln.selalu kalau xsmpai sbulan cek upt kemungkinan hormon tu xhabis turun lg.awk cek tu line tu pekat ke atau samar2?

Sy bleeding banyak masa 6 weeks. Tapi check kantung still ada lagi. Tapi masa check still takde baby dlm kantung lagi. Skrng dah stop bleeding. Weekend ni nak check . Harap2 la dah ada baby dalam kantung. Risau jugak. Masa bleeding tu doc bagi ubat kuat rahim .

4y ago

Sy pn sma jugak..kuar lendir coklat²..msa buka buku,ikutkn date 8minggu..doc scan hye kantung bru..pastu smngu lps tu duk kuar coklat2 dh 1mggu n trus g hospital,doc scan dri bwah pn masih kantung je..tgula app td utk scan di kk..still kosong lagi..doc bgi app 2weeks lagi nk tgk..mudh2an xde yg serius

Saya preggy nak masuk 7 minggu tapi 2 minggu lepas saya bleeding , bila scan dekat klinik tak nampak kantung, so doc suruh datang 2 minggu lagi . Haral harap ada keajaiban bila scan nanti ❤️