Penah x ibu2 7w pregnant scan xnmpk kantung?then bleeding bila scan lg nmpk kantung tu kecik sgt?

1 Balas

pengalaman sy masa 1st time pregnant. sy xtau dah pregnant beberapa minggu tiba2 sy rasa loya2 beberapa hari. sy try upt naik double line. line terang. beberapa hari lps tu sy pergi scan di klinik swasta. doc ckp nampak kantung sahaja & kemungkinan usia kantung sudah 6w 6d kalau ikut size kantung tu ye & mintak repeat scan lg 3 minggu. xsampai seminggu lps scan kali pertama, tu tiap hari sy rasa sakit perut. dtg scan kali ke 2 doc ckp masih kosong & size kantung mengecut jd 6w 2d. sepatotnya dah 3 minggu size kantung jd 9w 6d. doc refer ke emergency unit di hospital krjn. lps check di hospital, doc suruh ambik appointment dgn pakar (sy dpt date appointment lbh kurg lg 3 minggu bru dpt jumpe pakar). mil xpuas hati so dia suruh scan di klinik swasta yg lain. doc klinik tu ckp kantung dah xcantik & confirm kandungan xjadi & minta sy ke hospital krjn yg lain. sy pergi. tp doc hospital tu ckp bg chance lg 2 minggu kalau2 bby ade. beberapa hari lps tu sy sakit mcm senggugut teruk & tumpah drh trus pergi hospital & doc sahkan complete miscarriage & xperlu dnc. fyi, sy sbnrnye dah start bleeding mcm period dari kali ke 2 scan & sakit perut sampailah sy betul2 keguguran. cuma bezanya masa keguguran tu lg sakit mcm nk bersalin

3y ago

saya lps 3 hari bleeding..dr scan dr bawah. dia kata xnmpk janin dh. tp bnda lain lak dia jumpa. ade fibroid. allah.