KLINIK KESIHATAN

Hai semua.. Nak tanya... Saya agak stress bila pergi klinik kesihatan gov. Boleh tak jika saya tidak pergi pun check kt klinik tu?

12 Balas

Sis jgn ikut style sy tau. Tp sy punya KK, sy tipu sikit. Heheheh. Sbb kk tempat sy tinggal (kg mertua, sbb menyewa kat situ) sgt2 sesak. So sy g KK kat kg asal saya. Dekat dgn rumah parents sy. Masa buka tu, sy bg alamat ikut mykad, which is alamat rumah parents sy. Sy cakap sy duk situ lagipun nanti mmg nak berpantang kat rumah parents sy, so senang biar kk situ je yg trus ada rekod sy. So setiap kali sy g checkup, mmg mlm sbelum tu sy dah g tdo umh parents sy supaya next day sy blh gi awal2 kk situ. Hehehehe.

5y ago

Sy jenis suka awal. Biasa sy pergi kk dalam 7.30 pg memang dpt giliran bawah dr nombor 10. Sekejap je kadang2 tak sampai pkl 10 dah settle.

Allhamdulillah,kk kat sni tak buat stress,nurse baik sume,layanan ok,doc ok,sume pantau ketat sbb nak yg terbaik utk kita,sume free,sy sllu mntk temu janji pagi kol 8 jdi x lama pelayann,jm 7.30 yg sy dah dftar. Balikpun awal..tp tulah x sume kk ok kan,kalau rsa sis x selesa,apa slhnya plih swasta je,buat yg trbaik utk diri sndiri dan baby,jgn stress2 ye x baik utk baby.keep positif

5y ago

yg bagus semua mmg free. Yg tak bagus sy ulang alik pegi klinik semua kata2 negatif. sy naik amgin sy pegi mrh la nurse tu. sy ckp kalau takda nk amek.sy buat apa susah2 bukak buku bru inform takblh klinik dia sbb tggl 3bulan rumh mertua. pdhl slps 3bulan sy dh balik rumh sy sendiri. geram la. ckp elok2 kita kne mrh sbb tukar tmpt tggl.

Bila preggy hati kita cepat terasa, gov't clinic mmg sometimes stressful, dgn nurse2 dia yg garang, so i Prepare swasta dr. And nurse friendly.. So ikut kmauhan c hati lah...

5y ago

blh buat report eh. bagus jgk tu report sj. rs nk buat report sbb dlm bumu.mmg diorg klinik A tulis transfer2 ke klinik B dhla buka buku pink.lt klinik A.Bagi plak 1buku je. pegi klinik B diorg ckp knp sy 1buku je. sy explain balik ape jd kt klinik A. trus klinik B tolak sy transfer ke klinik A. Naik angin jgklah.

Sy pun sma.ade pulak masalah bp tggi..ni dh 3 kli bturut2 g kk tolak hospital.ni duk kat hospital lah.😣aih g kk stress ln mcm tp nk wat cm mne😑

5y ago

Tu lah...btabah je lah

Ye sama la stress juga dgn ramai orgnya tak selesa. Tapi once da buat buku pink n check up monthly kat KK ibu anak tu, mmg tak bole tukar ke swasta kan?

5y ago

kalau ramai org kite mmg stress..mslh sy temujanji tu xde org pun...

Pergi je swasta takde isu pun. Cuma once dah pergi check gov nnt dia call la nape x dtg checkup. Ckp jela ape prob u nnt

5y ago

ic... rs mcm nk g swasta jgk...tq.. huhu

pegi checkup klinik swasta jelah sis

tk boleh sis..kena p,nk pantau baby..

5y ago

nanti kne halau. nurse bukan baik pon

Sy check kat kk, ok je😅

pergi klinik swasta je sis

5y ago

betul cek up klinik swasta,delivery hospital kerajaan je.sebab bersalin je bukan lama nak duduk situ