Klinik kk boleh pergi ke utk check kehamilan? Ke tunggu 6-7week?

Saya nak tanya. Saya bru dpt tahu pregnant utk anak pertama. Tgk dlm apps 5 week dah. Bila waktu kita bole check kt klinik ya utk scan?

3 Balas

Sama dengan saya 5 minggu. Tapi saya nak tunggu 8 minggu dulu untuk buka buku pink. Berdasarkan pengalaman anak sulung 3 tahun lepas. Cuma kalau puan nak pergi kk sekarang boleh je rasanya.

smlm sy baru 5week.. sy ada pergi klinik tanya, doktor ckp klu nk scan better tunggu 7-8 minggu utk tengok kantung..

Haritu sy call kk, nurse ckp buka buku pink before week12