susu dutch lady fresh milk

Hai semua ibu2 . Saya cuma nak tanya. Boleh tak saya minum susu dutch lady fresh milk dalam kotak tu? Saya baru 6weeks pregnant . And boleh tak makan telur rebus?. Bila saya baca2 banyak cakap tak elok.. Terima kasih

35 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda susu adalah salah satu makanan yang baik dan amat disarankan untuk diambil ketika hamil. Ada boleh memilih mana-mana jenama susu untuk diminum ketika hamil. Susu segar juga biasanya lebih digalakkan kerana sesetengah susu tepung mengandungi kandungan gula yang tinggi. Mengenai telur rebus pula, tiada masalah untuk anda mengambil makanan ini kerana telur merupakan salah satu sumber protein melainkan jika anda mempunyai masalah alahan terhadap telur. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

4y ago

Terima kasih doctor 😀

sy pun minum fresh milk.. sbb susu utk prgnant perisa vanila manis nak mati.... sy x suke.. tp x semua susu sesuai.. kalo perut x selesa, means awk kena mnum susu rendah laktose.. sy mnum susu fresh farm tu perut jd x selesa. tnye kwn2, dorg sggest mnum susu rendah lktose.. so skrg sy mnum susu hl.. alhamdulillah serasi.

Sy awal minum anmum materna tu pastu doc pun ada ckp x, perlu pun nk mnum susu untk mengandung susu kotak biasa atau susu tepung lain pun blh mnum.kdg kandungan gula dh susu mengandung tu tinggi Sebab tu ada yg ckp mnum susu tu susu ni baby besar. So skrg sy ambk dutch lady low fat milk.

Saya pun lpas dpat tawu pregnant , memg mnum susu dutch lady kotak jea . yg kotak besar tu abeskan dlam sehari jea . sebb suka sgt . penah mnum susu enmum tp elergik , naik bintik merah . tk sesuai kot . trus tk mnum susu ibu . mnum susu kotak rtd jea .

4y ago

Ramai yg ckp susu ibu gula tggi takut sgkut gdm . mnum jea ssu kotak . elok jeaa .

Sy pn mnum fresh milk brand nestle...sy xnk susu tepung sbb mlas nk bancuh 😂 preggy kali ni mlas nye melampau2 plak.. telur rebus boleh bgus byk protein but make sure fully cooked jgn separuh msak..

sy minum gooday fresh milk beli kotak kecik senang di bawa ke mana mana ambil 1hari 1 kotak😍 and sy jgk ambik anmum kalau anmum sy jarak kn sbab anmum mnis sngt 😅

4y ago

Sye pun minum susu goodday stiap pagi satu kotak. Malam sye minum susu enfamama tpi selang seli dgn pil kalsium.

Boleh je. Mmg lebih bagus minum susu fresh. Telur rebus pun boleh and lebih digalakkan drpd telur separuh masak. Preggy ni makan semua kena yg fully cooked ye sis.

Sy 7weeks try minum susu HL tp tk kene dgn tekak sbb rasa manis pulak. Skrg sy amalkan susu goodday. Sedap dan tk manis.😁

4y ago

Rasa dia mcm susu pure takde gula. Dlu sye suke susu HL jugak tpi sbb dia takde pek kecik yg ade 6box tu jdi mlas nak beli lgi 😂

Fresh milk lg elok dr susu untuk preggy mom. Sbb susu ibu mengandung tgi gula. Telur rebus blh je xd mslh. Yg x boleh telur stgh msk.

4y ago

Okay sis tq

Fresh milk boleh sgt.. Better than any other mother formula milk. Telur rebus boleh tp yg betul2 masak keras 😊