Bagi cadangan minuman, boleh?

Before ok je minum susu, tapi susu kotak la cam Dutch lady, sebab doc tak bagi minum susu ibu mengandung Dan tak bagi minum apa2 susu tepung. Katanya susu Tu Manis. so dia cakap susu kotak elok lebih2 lagi kalau fresh milk. Masalahnya skrg, tekak ni mcm tak nak terima lagi susu kotak Dutch lady Tu. Try jugak susu kotak brand lain, semua tak masuk tekak dah. Rasa nak muntah pulak. So selain susu, air kosong/masak, apa cadangan para mummy2? Kalau susu kotak berperisa coklat ke, strawberry ke, boleh tak? Saya ni jenis org sakit sangat nak minum air kosong. Huhu...

20 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

HL okay..sy mmula pn okay minom susu..masuk 10w ttbe xboleh terima da..loya..ni 12w still loya..sy da stop susu sementara...mmg byk minom air masak je..air manis xlalu lgsg..susu pn x..milo ke apa mmg xde minom da..air masak je la setiap hari..tu je okay..sblm ni air masak yg xboleh nak minom..betukar da..๐Ÿ˜…

Baca lagi

Sye mnm susu tpg ( fern leaf) full cream, sblm nie mnm susu anmum mmg tekak x blh terima apa kn day nk hbskn tpksa cmpur dgn susu yg lain baru blh mnm, lps hbs je susu anmum ,mmg consume susu fernleaf bncuh tnpa gula..alhamdulillah xde kencing manis mse mgndung ( gdm )

Sis bgtau nurse nanti nurse akan tuka pd pil calcium. Cumanya bile dh consume pil tu xleh stop la. Sbb nk top up calcium. Saya boleh minum susu tapi sbb masa awal2 pregnancy tu mabuk teruk so byk skip susu. Nurse trus bg pil.

Hl freshmilk tu mmg rase cm vanila n dia berlemak skit.. muak jugk minum hari2.. klau sis try goodday freshmilk, rase dia lebih ringan n tawar, bila teguk mcm minum air sejuk pon ada.. senang telan ๐Ÿ˜Š

Kalo nk rsa yg light ckit sis try farmfresh, susu dia xmnis xlemak sgt mbik yg light tu, mngkin ssuai kot.. kalo susu yg brperisa tu slalunya lbih mnis dri susu kosong, rsau trlbih gula pulak nt

Try buat jus ๐Ÿฅ‘ avocado dan campurkan susu kotak yg puan biasa minum tu...sy selalu buat memang sedap dan buah avocado pn baik untuk ibu memgandung

Sy mnum susu kurma farm fresh tu.. sedap.. tiada gula tambahan.. bli yg kotak saiz kecik pun ada klu awak nak try dlu rasanya..

VIP Member

Sama mcm sy susu kalau warna putih memang awal2 dh reject memang tk bley telan,tp kalau yg coklat ke strwbery laju je๐Ÿ˜‚

VIP Member

Sy alhamdulillah serasi dengan susu kotak dutch lady full cream tu. Tanya nurse, dia cakap minum susu tu pun okay dah.

Sis bley try pil calcium. .sy pun amalkan pil cal mag D Amway untuk topup calcium yg baby serap dr tubuh ibu