Beli Barang Baby Awal

Hai . Saya sekarang penghujung 4 bulan nak masuk 5bulan . Boleh x saya beli keperluan baby sikit2 . Rasa takut sbb orangtua2 kata jangan beli awal nanti jdi apa2 , saya pulak pernah gugur sebelum ni .... Tapi , kalau nak beli serentak nanti , beratnya rasa , dan kadang2 baby ada yg keluar 7bulan kesian kalau takready apa pun barang . Boleh x ya ? Masih rasa was2 . Sekarang pun jalan lama sikit dah penat rasa takcukup nafas , nanti perut besar taktahu la

34 Balas

Boleh puan, beli ja start sekarang. Brg baby dan brg berpantang rasa mcm sikit ja perlu, tapi sbnrya klu beli last minute (cth last minute beli waktu 7 bulan mengandung), mmg akan terasa la terpaksa keluar byk bajet 😅 Beli ja puan, tak pyh bg orang luar tahu, even friends & family lain pun x pyh tau pun xpa. Puan dan suami ja yg tau. Mcm sy dlu anak sulung sy rasa tak ada keperluan katil baby. Waktu anak 2nd baru sy sedar tu satu keperluan (utk sy), baby ni kita x rasa tiba2 cpt membesar, tiba2 dh pandai bergolek dan merangkak, bhya letak kt ktil sdiri dan bhya jg klu kita nak berak ke mengemas ke, baby sdiri kat lantai 😅 I mean mgkn awal2 ni blh beli 4 psg baju 0-3m, 4 psg 3-6m, napkins, bedung (pakai napkin pun blh), tuala, diaper baby (nb beli plg sikit, nak beli size S terus pun blh), baby wipes, cotton balls, air filled cotsheet/lapis tukar diaper baby, myk telon, mitten 3psg, stokin 8psg, barut baby 6pcs, thermometer, brg pantang, crib playpen, buai (optional) dll