Beli barang keperluan baby and ibu ketika pregnant

Anyone can share tak list2 barang keperluan ibu and anak, nak beli apa dlu. Utk 3 bulan dan bulan2 seterusnya. Kalau nak beli sekaligus semua akhir trimester nanti mahu pening kepala dibuatnya. Tapi nak beli awal2 pun tak tau jugak nak beli yg mana dlu 😂 pening

1 Balas

boleh beli barang untuk persediaan bersalin dahulu sebab kita taktahu kan bila bersalin 🤭 1. Baju baby dalam 2-3 helai untuk prepare dalam bag 2. maternity pad / pad biasa 3. pampers anak 4.kain bedung 4 ni paling penting . lepas tu sebulan sekali dah boleh beli barang yang mommy nak beli mcm baju baju , mitten booties , set berpantang dan lain lain . takpe kalau terbeli awal awal sebab excited kan 🤭