kemas barang baby

ibu2 beli barang baby simpan kat mana eh? susun siap2 atau simpan sorok dulu? saya dah 6 bulan tak beli lagi barang baby. nak start beli dah tapi dok fikir nanti orang cakap awal rimas lak rasa. bos suami ada bagi barang baby sikit, saya simpan kat rak dlm bilik saya. tadi adik ipar datang dia buat spotcheck satu rumah pastu jumpa barang baby ditegurnya kata dah beli barang baby, kan awal lagi. semak betul rasa. adik ipar sekolah menengah, kalau datang rumah mmg suka buat spotcheck habis semua diselongkarnya. jenis bila kita tegur dia menjawab balik buat sakit hati ja. nak tegur lebih2 bukan adik sendiri, nanti tarik muka pulak. pernah bagitau mil tapi katanya biasa la budak2 *even dah teenagers. saya memang dah malas nak layan tapi tau tak rasa rimas. ni nak start beli barang baby taktau nak sorok mana sbb bilik rumah ni ada satu ja. bilik lain buat jadi stor.

2 Balas

xpayah sorok awk..beli je....biar je apa dia nak kata..masuk kanan keluar kiri...anggap je bdk2 xmatang berkata²....sepatutnya dah blh beli sikit²...sbb bkn semua bby keluar on due...ada yg keluar awl...sy 1st bby lahir 28w je...nasib mmg perangai rajin beli selai baju bila pergi mall....jd ada la brg sket....beli sikit2 ...so xrasa sgt duit keluar sejelepuk...

1st thing most. bilik yg kita dan suami tidur/rehat takde siapa boleh masuk hatta mak ayah, sibling, ipar duai, sedara mara tanpa kebenaran. awk ada right utk tegur/marah.

3mo ago

do what u think its right. psl adik ipar tu buat xtau saja. kdg kena tunjuk yg kita ni bukan adik2 dia nk layan perangai tak semenggah tu