Beli Barang Baby Awal

Hai . Saya sekarang penghujung 4 bulan nak masuk 5bulan . Boleh x saya beli keperluan baby sikit2 . Rasa takut sbb orangtua2 kata jangan beli awal nanti jdi apa2 , saya pulak pernah gugur sebelum ni .... Tapi , kalau nak beli serentak nanti , beratnya rasa , dan kadang2 baby ada yg keluar 7bulan kesian kalau takready apa pun barang . Boleh x ya ? Masih rasa was2 . Sekarang pun jalan lama sikit dah penat rasa takcukup nafas , nanti perut besar taktahu la

34 Balas

Buat la persiapan ikut kewangan, keselesaan dan cara kita sndri. Beli niat elok2 InShaaAllah baik² aja. Sy pun slow2 topup beli apa patut. Nak p beli kat mall pun xlarat sgt, so ada lebih sy beli guna online je. Dah sarat nt nak buat persiapan pun mood dh fikir nak beranak je pulak..

beli je sis.... sy pun beli awal...7 bulan tu mmg dh siap semua dh... sy beli bila promo xtggu dh baby besar dlu ke apa...jnji save bnyk bila grab msa promo hehehe...org ckp2 tu belum tentu dia nk hilur duit brg baby kt kita punnn...so Kita plan sndri lah bila kita nk beli ✌️

sy beli seawal 4bulan..org dulu2 mgkn xbyk pakai duit kot..skrg brg baby bukan murah sgt..sy pun beli sikit2,supaya xterasa sgt duit mengalir..by 8/9bulan kandungan ni dah simpan utk lepas bersalin,incase emergency..mmg zaman skrg kena merancang kewangan..

Beli je awak. Ajal maut seseorang tu اَللّهُ yang tentukan. Bukan sbb kita beli brg awal2 ni. Sy pun pekakkan je telinga org sekeliling bebel takut jd apa2. Patutnya doa la yg baik2 kan 😌 sbb nak beli serentak mmg pening paleee nak bayor 🤣🤣

boleh jer beli sis sy masa ank 1st msauk 3 bln dah start beli brg baby sikit² x ya peduli sngt org ckp sbb kita x tau ekonomi kita mcm mna nnt. ank k2 ni sy recycle jer brg ank 1st nnt lps scan gender baru topup barang yg perlu jd x sakit mmbeli nya nnt.

boleh je takda masalah puan .. sama saya pun beli awal nak masuk 4/5 bulan tu saya dah start .. sebab misi dia cakap sediakan awal nanti senang kalau bersalin awal pun barang semua siap kita takleh jangka bila baby nak keluar kan ..

Sy pun baru masuk 5m, dah banyak beli sis. Siap dah beli carseat. Ada promo grab jer.. In syaa Allah doa jer baik2.. Moga baik2 jer sampai bersalin. Nak beli skali gus agak sakit laa 😂 barang baby bukan murah kan 😁

Beli awal lebih baik. Barang baby tak murah kalau nak beli sekaligus. Seawal 4bulan saya dah beli. Beli kelengkapan dalaman macam napkin, barut, bedung. Buang mindset takut pape jadi tu. Mindset kena set anak aku sihat 😘

Beli je yg basic dlu. Sy start beli masa week16. baju ada beli sikit2 tp beli yg unisex. Belom taw jantina pn lg. Sbb x nak beli sedebuk gitu mcm trasa sgt. Beli sikit2 tiap bulan atleast x trasa sgt kuar duit banyak😄

Hai.. Sy pn beli msa 4 bulan sikit2 lgpun sy mngandung ank prtama jd rsa excited la beli brg. Bila beli sikit2 xtrasa jg duit yg klur sbb brg bby skarang bukannya murah kn. Skarang sy dah 37 week last ni bru beli carseat