Bahayakah ibu hamil sentuh kucing liar?

Ada yg kata bulu kucing boleh buat alergy. Ada yg boleh buat keguguran. Sy baru hamil 5W. Tp kucing liar sekor ni suka lepak depan rumah sy. Sy pun selalu bg dia mkn. Tp adakalanya dia nk bermanja so sy pun sentuh dan gosok dia. Kalau sentuh lepastu basuh tgn dgn sabun ok tak?

2 Balas

sy hari hari kucing liar dtg minta makan dan bermanja . dri sblm pregnant sy mmg pgg je mana mana kucing . lg sy mmg sygkan kucing . sy pgg usap . elok je . skrg dah 19w . sy pun ada bela.kucing . bersihkan njis dia . yg penting bila bersihkan najis pakai glove dan mask . basuh tangan lepas pegang kucing atau bersihkan njis . insyaallah takde pape . doa baik baik .

Sy bela kucing dari awl pregnancy smpai la baby dh dekat 1 tahun. alhamdulillah tak ada apa2 msalah..yg penting kebersihan kena jaga